Eric de Rooij: Liedje voor een kleine ziel

Rooij-Couperus omslag webbased

Op 9 juni 2013 onthulde de burgemeester van Den Haag bij Talma’s bruggetje een plaquette met een aan Louis Couperus opgedragen gedicht. Dit bruggetje speelt een rol in Van oude mensen, de dingen die voorbijgaan, een roman van Couperus. Eric de Rooij is de auteur van het gedicht. Hij schreef het als zijn bijdrage voor de viering van de 150e geboortedag van Louis Couperus. Het werd door de Haagse Poëzieroute en het Louis Couperus Genootschap uitgekozen voor plaatsing op het bruggetje op de kruising Mauritskade/Nassaukade in den Haag.

Als aandenken aan deze gebeurtenis heeft De Althaea Pers het gedicht in een speciale uitgave vervaardigd. Bert Osnabrug uit Woerden maakte daarvoor een nieuw, digitaal portret van Couperus.

Rooij-Couperus portret webbased Rooij-Couperus open webbased Rooij-Couperus tekstkatern webbased

Eline Vere en burgemeester3

Burgemeester Jozias van Aartsen en Eline Vere in afwachting van de officiële plechtigheid.

Eric de Rooij heeft de uitgave ook vermeld op zijn website.  Het gedicht staat ook op de website van de Haagse poëzieroute.

In het fotoalbum enkele impressies van de overhandiging van het eerste exemplaar aan Eric de Rooij, de onthulling van de plaquette bij het geboortehuis van Couperus en de receptie na afloop in het Carlton Hotel.

Foto’s Eric de Rooij en Couperus: (Foto’s & Copyright Ronny Boogaart)

bibliografie 187 

Comments are closed.