Alleen wie het verlangen kent

Johan Breuker tekeningen – schetsen – grafiek 2006  –  2009

omslag Alleen
Op 30 augustus 2009 vond in Galerie De Kapberg de presentatie plaats van de nieuwe oeuvrecatalogus Alleen wie het verlangen kent van de tekenaar en grafisch kunstenaar Johan Breuker. De uitgave beslaat de periode 2006-2009 en is het vervolg op de catalogus Ogentroost met de periode 2003-2005. De presentatie werd tot tweemaal toe opgeluisterd door de accordeonist Vincent van Amsterdam. Hij had muziekstukken uitgekozen die mede een uitdrukking vormden van Alleen wie het verlangen kent. Groots was de bijval van het in groten getale aanwezige publiek.
Anneke Brassinga schreef als inleiding een persoonlijke impressie op de tekening Wallen bij Hulst. In zijn essay Hernieuwd wereldbeeld plaatst Jurrie Poot hedendaagse tekeningen in een breder perspectief. Tot slot gebruikt Johan Breuker zelf de titel Alleen wie het verlangen kent voor een uiteenzetting over zijn ideeën en werkwijzen. Tegelijk vormt de opbouw en indeling van zijn bijdrage de basis voor de verdere indeling van de catalogus in een vijftal tijdscategorieën.

Van deze catalogus waren in verband met de bijbehorende tentoonstelling in Galerie De Kapberg exemplaren beschikbaar voor de verkoop. De prijs bedroeg € 30.– (excl. verzendkosten). Ze waren te verkrijgen tot 4 oktober 2009 bij De Kapberg of via het contactformulier van De Althaea Pers.

Ed Schilders heeft op de site Cultureel Brabant een portfolio uit het boek geplaatst, voorzien van een persoonlijke impressie over de uitgave. Volg daarvoor deze link.
Foto’s Alleen wie het verlangen kent:  (Voor meer fotopagina’s over deze uitgave volgt u de links onderaan deze pagina).

 

Klik hier voor het foto overzicht van de presentatie en tentoonstelling.
Klik hier voor het foto overzicht van de tentoonstelling De Kapberg.
Klik hier voor een foto overzicht van “Een dagje De Kapberg”.

Comments are closed.