Ik ben de perken langs gegaan. De Althaea Pers 1997 – 2007

jubileumboek titelpagina

 

Het tienjarig bestaan van De Althaea Pers is in augustus 2007 opgeluisterd met de publicatie van een jubileumboek. Het boek bevat de bibliografie van alle tot dat moment verschenen 102 uitgaven. Ed Schilders uit Tilburg verzorgde een uitvoerige inleiding. Hij bouwde deze in drie delen op en gebruikte daarvoor als ingang een eerder artikel van zijn hand over Vogelslag Jos Swiers: Vogelslag.

Aan het boek hebben ook Hilde van Zanen (redactie), Clemens Boon (foto’s) en Thomas Blits (vorngeving) meegewerkt. Een groot aantal illustraties is in kleur uitgevoerd en laten de foto’s zien van Clemens Boon. Grafisch Servicebureau Ruparo uit Amsterdam stond borg voor kwalitatief hoogwaardig drukwerk.

Het boek is gebonden in wit linnen en voorzien van een gepreegd logo op het voorplat. De schutbladen bevatten eveneens het logo van De Althaea Pers en zijn speciaal voor deze uitgave vervaardigd. Een wit stofomslag is uitsluitend voorzien van een afbeelding van de zeemeermin die staat afgebeeld op de voorzijde van De Meermin Liza Venenhand: De Meermin.

 

 

bibliografie 102

Comments are closed.