tijd << - >> beeld << - >> tijd | 31 kalenders | 1978 – 2008

kalenders foto Doortje de Vries

 

 

 

 

 

 

 

Ruim 2 jaar hebben Doortje de Vries van de Eikeldoorpers uit Apeldoorn en Jos Swiers samen gewerkt aan deze uitgave over de kalenders die Doortje de vries 31 jaar lang jaarlijks eigenhandig heeft ontworpen en gedrukt. De losbladige uitgave bevat een in facsimile een weergave van alle kalenderbladen, een uitgebreide bibliografie en toelichtingen op de kalenderuitgave en de bibliografie. De integrale teksten van de inleiding en de bibliografie is te lezen op een PDF.

De foto met Doortje de Vries is gemaakt door Ian Back

Het ‘boek’ is op 7 november 2014 gepresenteerd ten huize van De Althaea Pers in Den Haag.

Tot nader order zijn exemplaren te koop bij Doortje de Vries. Ook heeft zij houten lijsten beschikbaar met passe-partout waarin de losse bladen geplaatst kunnen worden.

kalenders 2000 in lijst

Het aardige is dat u onder de 31 kalenders altijd een jaar aantreft dat overeenkomt met het lopende jaar nu. Zo kunt u dus beschikken over een eeuwigdurende kalender.

De bibliofiele verzamelaar Perkamentus heeft er in zijn blog van 9 januari 2015 een uitgebreide beschouwing aan gewijd.

 

De onderstaande fotogallery geeft een indruk van het boek en de makers.

 

Tijdens de BoekKunstBeurs in de Pieterkerk te Leiden presenteerde en verkocht Doortje de Vries de uitgaveĀ  van haar kalenders. De fotogallery toont naast de kalenders ook het ander werk van Doortje. De foto’s zijn gemaakt door Peter van Zanen.

bibliografie 210

Comments are closed.